Ali že poznate rastlino ašvagando in druga »super-živila«?

Gre za z zdravilno ayurvedsko korenino/zel, ki naj bi bila tudi superhrana. Vendar naj vas ta izraz ne zavede, saj to ne pomeni, da bo prašek rastline ašvaganda odpravil vse vaše težave in nevšečnosti. Imajo pa izdelki, ki vsebujejo to zel veliko pozitivnih učinkov, ki si jih bomo pogledali v tem članku.

Na spletu ali drugje jo boste našli tudi pod imeni Indijski ženšen, prepoteni konj in še kaj drugega. Da gre za preverjeno stvar namiguje tudi dejstvo, da je rastlina v komercialni uporabi že prek 5000 let.

Omenjeno zelišče najbolj pripomore pri odpravljanju stresa in nespečnosti, utrujenosti, izčrpanosti, pripomogla pa naj bi tudi pri plodnosti in vitalnosti. Kot vidite ima ašvaganda veliko pozitivnih lastnosti, a ne pozabite tudi na kakšno negativno, zato si je pred vsesplošnim jemanjem tako imenovanih super živil dobro prebrati kakšno knjigo na to tematiko in ne samo zaupati pisuram na blogih modnih blogerk, ki so po novem vse nutricionistke, a v resnici nimajo pojma.

Vsekakor je na trgu prava poplava tako imenovanih »super« izdelkov, ne razumite me narobe, ti izdelki so super, vendar velikokrat obljubljajo nekaj kar ni res, oz. prodajalci napihujejo zdravilne lastnosti izdelka. Sam sicer kupujem nekatere izdelke pri trgovini Biotopic, pa še to samo tiste, ki mi pomagajo pri regeneraciji pri športu. Največkrat je to laneno olje, ki je bomba nasičenih maščob in pa beljakovine v prahu, zaradi katerih se lahko regeneriram hitreje.