Excel

Excel je eno izmed tistih Microsoftovih orodij, za katerega ne boste nikoli vedeli, kako nepogrešljiv je, dokler ga ne boste začeli zares uporabljati. In pri tem nimamo v mislih samo uporabe povprečnih funkcij, ki jih verjetno že tako ali drugače poznate, saj se nepogrešljivost Excela pokaže predvsem v njegovih bolj naprednih funkcijah.

Excel je odlično orodje pri uvozi in izvozu podatkov, kompleksnih računskih enačbah, urejanju različnih baz in uporabnikov…skoraj da ni več področja, na katerem se Excel ne bi izkazal za priročnega. Njegova edina pomanjkljivost je v tem, da večini povprečnih uporabnikov predstavlja veliko neznanko, zato uporablja (če sploh!) samo nekaj njegovih osnovnih funkcij. A ko bi vedeli, koliko možnosti resnično imate!

ExcelČe se Excela niste naučili uporabljati v šoli, je ena izmed možnosti, s katero lahko nadgradite vaše osnovno znanje, tečaj Excela, ali pa samostojno učenje. Splet vam ponuja nešteto vodičev, v obliki videov, infografik, zapisov itd., a da bi dosegli želene rezultate in višjo stopnjo znanja, morate sami sebe dobro organizirati ter si določiti dneve v tednu, ko se ne boste ukvarjali z ničemer drugim kot s študijem Excela.  Če ne spadate ravno med najbolj organizirane in disciplinirane osebe, pa se raje vpišite na enega izmed organiziranih tečajev za Excel.