Iščete pomoč pri zaposlitvi?

Vsekakor je iskanje službe izjemno zahtevna naloga, sploh če dobite mnogo zavrnitev in postajate vedno bolj obupani. A vendar iskanje pomoči naj ne predstavlja za vas ovire – v tem ni namreč nič slabega, saj včasih potrebujemo nekoga, da nam pri določenih stvareh olajša delo. Eden izmed takih vrst pomoči je tudi Zavod za zaposlovanje, ki poleg mnogih storitev tudi omogoča posredovanje zaposlitve.

Kaj pa posredovanje zaposlitve sploh je? Zavod za zaposlovanje omogoča, da delodajalec preko zavoda opredeli vse zahteve, ki jih delavec potrebuje v primeru zaposlitve. Glede na te zahteve pa nato Zavod za zaposlovanje izbere kandidate iz evidenc, ki so najustreznejši. Vse nato posredujemo še delodajalcu, kateremu so kandidati kmalu tudi napoteni. Seveda pa zavod pred napotkom k delodajalcu vsakega kandidata še preko mobilnega telefona obvesti o prostem delovnem mestu, da so prepričani v njegovo motiviranost.

zavod deloPri posredovanju zaposlitve pa je potrebno upoštevati še zaposlitvene cilje, ki so določeni na podlagi mnogih dejavnikov, kot so denimo: zmožnosti, interesi, izobrazba, dodatna znanja, delovne izkušnje in možnosti na trgu dela. Vsekakor pa ne pozabite tudi na vse kompetence, ki ste jih pridobili, saj slednje igrajo veliko vlogo pri zaposlovanju. Posredovanje zaposlitve je priporočeno in zagotovljeno predvsem vsem brezposelnim in iskalcem zaposlitve, ki pa morajo biti prijavljeni v evidenco zavodu. Če ste torej prijavljeni v evidenco, se v primeru prejetega obvestila o prostem delovnem mestu vsekakor odzovite v čim hitrejšem možnem času, prav tako v primeru napotnice na delo. Če vašega odziva namreč zavod nebo prejel, bo vaša evidenca prenehala z vodenjem. Vsekakor ima zavod mnogo pozitivnih lastnosti in če jih želite izkoristiti, morate nekaj raziskav opraviti tudi sami. Ne le pomoč pri iskanju službe, ponuja tudi razne tečaje, svetovanja in učenje veščin vodenja kariere, kar pa vam lahko pride v pomoč tudi v iskanju zaposlitve.