Kaj ponuja Apple?

Verjetno Apple sploh ne potrebuje posebne predstavitve, saj njihove izdelke večinoma precej dobro poznamo. Vseeno pa se zdi, da znamka pri nas še ni posebej uveljavljena, čeprav na tujih trgih dosega rekordne deleže. V nekaterih segmentih pa tudi pri nas ponuja zelo privlačne možnosti.

Tablični računalnik Apple

Tablice znamke Apple običajno niso v ospredju, ko govorimo o izdelkih tega proizvajalca, a vsekakor se je pametno osredotočiti tudi na te. Na konkurenčnem trgu tabličnih računalnikov pridejo namreč prednosti značilnih Applovih odlik še posebej do izraza. Tablični računalnik Apple izstopa prav tam, kjer to najbolj šteje.

Tablice morajo biti nadvse učinkovite, enostavne za uporabo in kar se da funkcionalne. Tablični računalnik Apple to dosega z idealno kombinacijo zmogljive strojne opreme in optimiziranega operacijskega sistema, piko na i pa doda še bogata ponudba aplikacij. Ne smemo zanemariti še dovršenega dizajna in vzdržljivega ohišja – oboje prispeva k uporabnosti tabličnega računalnika, poleg tega pa ustvari tudi določen učinek prestiža.

Prenosnik Apple

Tudi Applov prenosnik bo gotovo kot nalašč za znaten spekter uporabnikov. Spet gre opozoriti na nekatere posebnosti prenosnikov znamke Apple, predvsem seveda na operacijski sistem, ki nekaterim uporabnikom ponuja bistveno več možnosti in funkcionalnosti kot alternative. Res pa je, da prenosnik Apple morda ni za vsakogar – tisti, ki so vajeni sistema Windows, se bodo težko privadili na novost, še posebej, če uporabljajo več naprav in želijo ohraniti povezljivost med njimi.

Spet pa prenosnik Apple izstopa s svojim izgledom in kakovostjo izdelave. Po vgrajenih komponentah in zmogljivosti Applovim prenosnikom brez težav konkurirajo drugi izdelki, a po prestižnemu videzu se jim približajo le redki računalniki iz višjega cenovnega razreda. Prav to je pogosto dober razlog, zakaj se za prenosnik Apple odločajo poslovni uporabniki in drugi kupci, ki sicer morda niti ne potrebujejo tako zmogljivega prenosnika. Že prepoznavna podoba namreč nekaj pove.