Najem pisarne se definitivno izplača

računovodstvoČetudi imajo podjetniki doma dovolj prostora, se vseeno odločajo za najem pisarne, za kar imajo več tehtnih razlogov. Najbolj očiten razlog je preveč domače ozračje. Dom je prostor za druženje z družino in prijatelji, za sproščanje pred televizijskim zaslonom, nočni spanec in nedeljsko lenarjenje, zato se v takšnem okolju težje pripravimo za delo in ko enkrat pričnemo z delom težko vzdržujemo produktiven tempo.

Drugi razlog za najem pisarne namesto za delo od doma je obleka. Pomislite, kolikokrat ste se iz trenerke ali kavbojk preoblekli v elegantno obleko, če ste delali od doma. Obleka naredi človeka in to se pozna tudi v produktivnosti. Trenerka ali domača oblačila nas omejujejo, saj so »preveč udobna« in so bolj kot za delo primerna za zgoraj naštete dejavnosti značilne za domače okolje.

Sestanki so eden izmed bolj pomembnih dejavnikov. Če imate veliko dela s strankami, daje pisarna zunaj domačega okolja večji občutek profesionalnosti kot pisarna doma. Poleg tega morate čas vedno prilagajati družini in obiskom. Ne pozabite tudi na vonj kosila, ki se vije iz kuhinje in lahko zmoti vaše stranke.

Zgodnje vstajanje je za nekatere ljudi samoumevno, za druge pa eden izmed najtežjih vsakdanjih trenutkov. Če imate najeto pisarno in si določite uro prihoda, je veliko bolj verjetno, da boste pravočasno pričeli z delom, kot če imate pisarno poleg spalnice. Res je, da boste zaradi daljše poti do pisarne morali prej vstati, vendar boste imeli med potjo čas, da si zbistrite glavo. Namesto da se pred domačo pisalno mizo še nekaj časa prebujate, boste v pisarno prišli sveži in ogreti za uspešen dan. Seveda pa je vse stvar osebne odločitve. To drži za večino ljudi, seveda pa ne za vse. Bodite pozorni, kako je vaše delo odvisno od delovnega okolja. Tistim, ki opazijo, da so bolj produktivni doma, se najem pisarne seveda ne izplača.