Nasveti za preživetje piknika v naravi brez težav

Piknik si želite organizirati v naravi, to je zelo odlična ideja, ampak lahko naletite na nekatere nevšečnosti, katerim pa se je z učinkovitimi metodami mogoče izognit.

piknikTežave vam lahko povzročijo komarji in mrčes, še posebej če boste piknik organizirali v večernih urah. Da se tem letečim tegobam vsaj nekako izognete poskrbite, da bo vsa hrana dobro pokrita, saj bodo muhe, komarji in podobni insekti tako precej manj navdušeni nad vašo bližino. Komarjev se lahko znebite, da se namažete s kremami ali posprejate s spreji proti komarjem. Če pa želite bolj naravno rešitev, pa lahko prižgete nekaj sveč z vonji agrumov, saj uspešno odganjajo komarje. Če imate piknik na kakšni manjši terasi, pa si lahko tudi z ventilatorjem pomagate za odganjanje komarjev.

Težave vam lahko povzroči tudi vreme. Poletje je zelo spremenljiv letni čas, ki vam lahko hitro pokvari načrte. Pametno je, da si najprej pogledate vremensko napoved, saj če so napovedane vročinske nevihte, je bolje da piknik v naravi prestavite. Previdnost ne bo odveč tudi v lepem sončnem vremenu, saj lahko visoke temperature hitro poskrbijo za dehidracijo, sončne opekline ali celo sončarico. Pametno je, da se zadržujete v senci, ne pozabite na dobro zašito pred soncem in popijte zadostno količino vode.

Pri pikniku v naravi moramo biti kar se da spontani in iznajdljivi. Piknik v naravi je bolj zabaven, na njem nimamo na razpolago vsega, kar nam je na voljo v udobju doma, zato se moramo na nekaj osnovnih pripomočkov spomniti, da ne pride do težav pri peki mesa, itd. Ko boste pekli meso, je potrebno paziti, da bo do peke dobro ohlajeno, saj se lahko v nasprotnem primeru v mesu razvijejo bakterije, ki so škodljive za naše zdravje. Pozorni bodite tudi na uporabo različnih posod, krožnikov in pribora za ravnanje s surovim in pečenim mesom.