Ne varčujte pri debelini izolacije fasade

Veste, katera je najpogostejša napaka, ki jo ljudje naredijo takrat, ko se odločajo za novo fasado? Da varčujejo tam, kjer je to najmanj potrebno in kjer se to varčevanje pozna ves čas v manjših prihrankih kot bi sicer lahko bili. Tako je najpogostejša napaka, da izolacija fasade ni dovolj debela. Seveda ni treba, da je debela zaključna izolacija fasade debelina je pomembna pri izolativnem materialu, torej pri stiroporju oz. kameni volni. Zato se nikar ne odločite za na primer 3 cm ali pa 5 cm, to je bolje, da se sploh ne odločite za investicijo, saj se ne bo splačala, če bo seveda to edina izolacija na stavbi. Raje se odločite za debelino 10 – 15 cm, vendar pa upoštevajte vse dejavnike pri odločitvi, kar pa je za neizkušene nemogoče.

Izolacija fasade lahko prinese tudi 30 % prihranek

Če bo izolacija fasade pravilno narejena, potem vsekakor lahko računate na to, da boste imeli tudi do 30 % prihranek, pri čemer pa ne računajte samo na prihranek pozimi v času kurilne sezone. Tudi jeseni se bo kurilna sezona začela kasneje, poleti pa se stavba ne bo tako pregrela, kar bo prineslo tudi prihranke zaradi hlajenja. Vendar pa se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo povedal, kako debela izolacija fasade je pri vas potrebna. Veliko je namreč odvisno tudi od tega, kakšne barve bo zaključni material, za kakšen material se boste odločili, pa tudi kakšna je gradnja, s čimer se ugotovi tudi paroprepustnost stavbe.

Debelejša izolacija fasade ni kaj dosti dražja

Seštevate stroške za izolacijo in so ti hitro nekaj tisočakov? izolacija fasade nikakor ni poceni, ampak vsekakor se jo splača narediti še pred vselitvijo. Prav tako pa nikar ne mislite, da boste zaradi nekaj dodatnih centimetrov izolacije preplačali investicijo. 5 cm debelejša izolacija fasade se namreč pokrije že v enem letu, medtem ko 10 cm debelejša nekje v 4 letih.