Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je eden izmed ključnih elementov uspešne strategije digitalnega marketinga. S pomočjo optimizacije spletne strani vas bodo potrošniki hitreje našli med zadetki na spletnih iskalnikih, vaša spletna stran bo dosegla svoj namen. Pri optimizaciji spletnih strani ne gre samo za uvrščanje vaše spletne strani na prvo stran spletnih iskalnikov. Temveč se z optimizacijo spletne strani uporabniku zagotovi prava vsebina v trenutku, ko jo ta potrebuje. Takšen način vam omogoča gradnjo relevantnega obiska in s tem dosego vaših poslovnih ciljev.

Optimizacija spletnih strani poteka na način, da iskalniki razvrščajo spletne strani na podlagi različnih dejavnikov. S pomočjo tehnične optimizacije, je potrebno iskalnikom omogočiti lažji dostop do vaše spletne strani. S pomočjo vsebinske optimizacije pa je potrebno izboljšati vsebino, da bolje izpolnjuje zahteve in pričakovanja potrošnikov. Mesečna optimizacija se zastavi na začetku, ki pa skrbi, da sledi spreminjanju digitalnega okolja z nenehno nadgradnjo in prilagajanjem strategije. Le s tem je lahko vaša spletna stran prikazana potrošnikom v trenutku, ko aktivno iščejo vsebino.

Optimizacija spletnih strani je skupno poimenovanje storitev, ki vključujejo:

  • podrobnejši pregled vaše strani (vsebine in strukture),
  • tehnično analizo, ki vključuje nasvete pri preusmeritvah, posebne strani (404), uporabo JavaScript kode in druge pomembne tehnične vidike,
  • copywriting oziroma vsebinski pregled vaše spletne strani,
  • analizo ključnih besed,
  • strategijo pozicioniranja v iskalnikih,
  • pridobivanje kakovostnih in relevantnih zunanjih povezav,
  • analizo tekmecev in tržišča znotraj posamezne države.

optimizacija spletnih strani 2S pomočjo optimizacije spletnih strani za iskalnike lahko bistveno vpliva na povečanje obiska vaše spletne stani. Iskalniki, predvsem iskalnik Google uporabljajo napredne algoritme za razvrščanje spletnih strani in pri tem upoštevajo različne signale. Naloga podjetij, ki se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani je, da vašo spletno stran uredijo in jo z uporabo dovoljenih metod uvrstijo čim višje med organskimi rezultati. Cenik storitev optimizacije spletnih strani se med podjetji razlikuje, saj si projekti med seboj niso enaki in ključne besede dosegajo različne stopnje konkurenčnosti.