Podjetja so predstavila elektronske varuške

elektronska-varuskaElektronska varuška omogoča staršem neprestani nadzor nad njihovim otrokom.

V nenehni skrbi staršev za otroke, so podjetja predstavila elektronske varuške. Njihova naloga je, da nenehno skrbijo za varnost naših otrok in nas obveščajo o vsakem najmanjšem premiku. Mamica lahko v tem času brezskrbno počitsti stanovanje, se stušira ali skuha kosilo in ne rabi imeti otroka neprestano na očeh, saj je varuška tista, ki nadzoruje njegov spanec. Čim se otrok prične premikati in spuščati glasove varuška javi, da se nekaj dogaja in starši lahko hitro preverijo svojega otroka. Domet varušk je različen, vendar v večini nekje okoli 50 do maksimalno 100 metrov v notranjosti in tudi do 300 metrov zunaj.

Nekatere varuške javljajo samo dogajanje v sobi, ki ga lahko slišimo, najnovejše pa nam prikazujejo tudi sliko, tako da lahko ves čas spremljamo, kaj se dogaja z otrokom. Elektronska varuška lahko otroku predvaja tudi uspavanke in s tem staršem pomaga, da otrok hitreje in trdneje zaspi. Prav tako pa imajo nekatere varuške tudi možnost nastavitve ure, budilke, možnost pogovora z otrokom, video nadzor, itd. Podpira jih baterija, katero je mogoče polniti preko električnega napajanja oziroma polnilca in ni potrebno vedno znova kupovati baterije. Brez polnjenja nekatere zdržijo tudi ves dan, a v povprečju nekje okoli 8 – 10 ur. Elektronske varuške so zagotovo izum, ki ga staši najbolj cenijo, saj lahko nenehno nadzorujejo svojega otroka.

Pomislite samo, kako so nekoč naše mame morale nenehno preverjati ali spimo ali ne, vedno so bile v strahu, da bodo kaj naredile in se bomo ravno takrat prebudili in jokali, pa nas morebiti ne bodo slišale. Prav tako so nekoč mame imele košare, da so s seboj nosile spečega otroka, ker ga niso želele pustiti v sobi, da bi spal sam brez nazdora. Na slednjem področju je tehnologija resnično naredila pomemben korak naprej v smislu olajšanja dela staršem in pomoči. Je pa res, da je potrebno pred uporabo preveriti, da elektronska varuška res pravilno deluje in da ne more zatajiti. Si predstavljate, da bi imeli otroka v sobi, brezskrbno uživali na balkonu in vam varuška ne b javila, da otrok joče. Verjamite, da bi bili povsem iz sebe in da bi verjetno takoj menjali varuško ali jim ne bi več nikoli zaupali.

Je pa tudi res, da je tudi varuška tako kot vse elektronske naprave smotljiva in da nikakor ne more biti 100 % zanesljiva. Vsekakor je smiselno, da se otroka med spanjem preveri, kaj dela in kaj se znjim dogaja, predvsem takrat ko morebiti menimo, da je čudno, da se naš otrok še ni zbudil. Lahko da je samo malo bolj utrujen ali pa nam jo je res zagodla varuška. Mamice poročajo, da so varuške dokaj zanesljive in da do sedaj skoraj da ni bilo kakšnih težav, da ne bi delovale ali napačno javljale stanje. Je pa res, da imajo nekatere varuške kar preko telefona. Tudi ta metoda ima svoje prednosti in slabosti, je pa zagotovo dobrodošla.

Težko je reči, katere elektronske varuške so najboljše. Pomembno je, da nas opozori, kaj se dohaja z otrokom in kdaj se otrok zbudi.