Pomembni napotki za ultrazvok rame

Kot za vsak lažji zdravniški pregled, lahko povemo, da tudi, ko želimo opraviti ultrazvok rame, ni potrebna nobena posebna predpriprava. Kot nas večina že ve, UZ rame ni prav nič zapleten pregled in konec koncev tudi niti ni škodljiv, niti boleč. Gre predvsem za zelo preprost pregled, kjer zdravnik s pomočjo ultrazvoka osebi pregleda mišične strukture ter sklepne vezi. Če pa imamo kakršnokoli dokumentacijo o samem pregledu ramena, pa je na ultrazvok rame le-to dobro tudi prinesti. Tako bo zdravnik, ki bo opravljal UZ rame, tudi lažje vedel, na kateri del ramena se mora morda malce bolj osredotočiti.

Kako poteka ultrazvok rame?

Pri ultrazvoku rame bolnik sedi, saj je tako pregled najbolj enostaven. Prav tako pa je pomembno, da zdravnik ve, kdaj in ob katerem gibu se pojavijo bolečine, da je pozoren na to in da to tudi pregleda. Ultrazvok rame je opravljen načeloma v roku dvajsetih minut, seveda pa moramo vedeti, da je trajanje lahko odvisno tudi od tega, kako hitro bo zdravnik lahko podrobno pregledal ramena oziroma videl, kako zapleten je sam primer, ki ga ima določena oseba.

Kdaj na ultrazvok rame?

Ultrazvok rame je eden najbolj preprostih pregledov in prav gotovo ga je dobro narediti, če oseba čuti kakršnekoli bolečine, otekline ali kaj podobnega v ramenskem ali kateremkoli drugem delu telesa, saj je popolnoma neškodljiv in neboleč.