Ponudniki oken

Med vsemi ponudniki okenTipTop_pvc_okna, ki obstajajo na slovenskem trgu, kako izbrati takega, ki bo ugoden, kvaliteten in zanesljiv hkrati? Pripravili smo vam mini vodič, ki vam bo pomagal pri izbiri pravega ponudnika za menjavo vaših oken.

Ko se odločate za menjavo oken, pošljite povpraševanje različnim ponudnikom in počakajte na odgovore. Ponujene cene se bodo gotovo zelo razlikovale, a bodite pozorni, saj vsi ponudniki oken garantirajo, da so najboljši in najbolj ugodni. Tako se lahko na lastne oči prepričate, kakšna so odstopanja v ceni. Cena ni nikoli merilo kvalitete in tako kot vam visoka cena za menjavo oken ne zagotavlja visoke kakovosti, vam tudi nizka cene ne garantira slabe izvedbe. Ste povpraševanje poslali večjemu podjetju ali manjšemu s.p.-ju? Je izbran ponudnik v vaši okolici ali se bo k vam moral pripeljati od daleč? Vse to lahko vpliva na končno ceno.

Če se vam katera izmed ponudb zdi sumljivo nizka (ali preveč dobra, da bi bila resnična), se pozanimajte, ali je v ponudbi všteto čisto vse, kar potrebujete za nabavo in vgradnjo oken. Ponudnika povprašajte tudi po tem, katere materiale uporablja. Ker gre za dolgoročno naložbo, si seveda ne želite najbolj poceni materialov, sicer boste morali prve popravke opraviti že v roku 1 leta.

Povprašajte prijatelje in znance, kdo je njim priskrbel okna? Kateri ponudniki oken so bili pri njih v ožjem izboru? Če so bili z njimi zadovoljni, je morda smiselno, da se najprej obrnite na preverjene ponudnike oken.

Glede na stanje, ki vlada na trgu, predvsem na visoko konkurenco in majhno kupno moč prebivalstva, smo prepričani, da so ponudniki oken vedno pripravljeni še nekoliko izpustiti ceno ali vam kako drugače iti na roko. Ne pravimo, da morate zdaj izkoriščati situacijo, ampak praksa kaže, da vsaj pri manjših firmah, ki se ukvarjajo z montažo oken, cena na ponudbi ni vedno zadnja.

Related Articles