Postopek čiščenja kinodvoran in trgovskih centrov

Zakaj sploh omenjati ti dve ustanovi? Ker sta za čiščenje zahtevni in je za takšne vrste čiščenj vsekakor potrebna specializiranost osebja in najboljša čistila ter naprave. Kinodvorane so denimo zelo zahtevne predvsem zaradi tkanin – večinoma jih je obloženih z tekstilom in slednji so večkrat tudi umazani od pijač ali hrane. Vse to je potrebno čistiti previdno a hkrati dovolj učinkovito, da se madeži odstranijo – dober način je zato para z visoko temperaturo in ščetke, ki so primerne za manjše madeže, ki so delikatnejši.

Čiščenje poslovnih prostorov pa zajema tudi trgovske centre – slednji potrebujejo vsakodnevno čiščenje, vsako toliko časa pa tudi generalno, kjer se očisti tudi predele, ki se jih sicer ne. Ker so slednji izjemno veliki in imajo ogromne površine, je razporeditev časa tukaj ključnega pomena. Pomembni pa so tudi kakovostni in učinkoviti stroji za čiščenje, saj bi ročno trajalo predolgo časa. Pomembna je tudi uporaba čistil pri obeh ustanovah, saj je ekološka osveščenost v zadnjih letih pridobila zelo velik pomen. Čiščenje poslovnih prostorov, ki ga servisi ponujajo, morajo zato uporabljati čim bolj naravna čistila, da nebi prišlo do reakcij, ko se ljudje dotikajo očiščenih predmetov – sploh je to lahko težava v sanitarijah.

Čiščenje poslovnih prostorov, ki je zahtevno, zahteva tudi izobražene delavce. Izobraževanja v okviru čistilnih servisov so zato nujna, prav tako delavci, ki so se že izobraževali v tej smeri na fakultetah priporočljivi. Ljudje so mnenja, da je čiščenje najlažje opravilo ter da ga lahko opravlja prav vsak – a to še zdaleč ni res, saj pri takih površnih, ki so bile opisane predhodno ne gre le za čiščenje, ampak težko in naporno dela, ki zahteva tudi veliko znanja glede poznavanja čistil, materialov in drugih pripomočkov, potrebnih za globinsko čiščenje.