Postopek optimizacije spletne strani

Seo optimizacija internetne strani je postopek, ki zajema, da se spletno stran priredi oziroma optimizira za iskalnike. Zakaj, namreč zato da jih ti najlažje najdejo, pregledajo in ovrednotijo. Potek je narejen iz naslednjih točk:

  1. ON-site optimizacija – to pomeni, da gre za optimiziranje vaše spletne strani.
  2. OFF-site optimizacija – to pomeni, da gre za kreiranje sorodno relavantnih povezav na vašo spletno stran.

Optimizacija spletne strani 2Optimizacijo spletne strani ne potrebujejo vsi, saj vsaka spletna stran preprosto ne potrebuje optimizacije in ne bo imela koristi od nje. Spletno stran je smiselno optimizirati v primeru, ko in če v spletnih iskalnikih obstaja vsaj minimalno povpraševanje po prodajnih storitvah. Spletno stran je potem potrebno optimizirat za KW oziroma tiste ključne besede, katere vaše morebitne stranke iščejo v spletnih iskalnikih.

V primeru, da je iskanja oziroma povpraševanja o vaših proizvodih ali storitvah minimalno in potem s tem vaš čas in denar vložen v optimizacijo ne bi bil korekten, potem je definitivno boljše da uporabite druge metode za pridobivanje novih strank, mogoče FB oglaševanje.

Optimizacija spletne strani poteka po postopku:

  1. Najprej je potrebno spletno stran analizirati in pregledati, kot jo strojno preglejujejo spletni iskalniki (Google, Bing,…). Naročnik in izvajalec se dogovorita za katere “kw” se bo osredotočilo, in se potem pogleda dosedanjo morebitno stanje spletne strani v iskalniku Google itd…
  2. ON-site optimizacija – Spletno stran je potrebno prirediti predvsem tako, da bo relavantna in prijazna uporabnikom spletne strani in da uporabnikom takoj in hitro  pokaže čemu stran služi oziroma kaj prodaja.
  3. OFF-site optimizacija – Potrebno je pridobiti povezave iz podobnih internetnih strani, ki so tako ali drugače prepletne z dejavnostjo, ki jo naša stran nudi. Povezave se objavljajo na lastni strani in tudi na spletnih straneh iz tujine. Te povezave so navadno v obliki člankov.
  4. Na koncu je še vedno potrebno redno vzdrževanje pridobljenih in bodočih pozicij.