Stevia je priporočljiva pri zdravstvenih težavah

Zdravstvene težave ima danes skoraj da vsak človek, to je pač račun za modernega človeka, ki si želi čim bolj enostavno življenje, kar prinaša tudi negativne posledice na okolje, kar vpliva na naše zdravje. Še posebej ima moderni človek težave s sladkorjem v krvi, z zvišanim krvnim tlakom in prekomerno težo.

Če se želite izogniti zdravilom, potem je treba iti v osnovo, kaj je tisto, kar povzroča težave. Tudi sladkor je med njimi in ravno zaradi tega se bomo v tem prispevku usmerili na njegove substitute. Le – ti so stevia, eritritol in sukrin in med njimi je med najbolj zdravimi vsekakor stevia. Ker ima stevia takšno sestavo, da je telo dejansko ne more razgraditi in predelati, se stevia izloči taka, kot smo jo zaužili in ravno zato tudi ne vpliva na dvig kalorij.

Stevia tudi zdravi, ste vedeli to?

Med vsemi naštetimi izdelki, ki nadomeščajo sladkor, je ravno stevia tista, ki tudi zdravi. Na primer vpliva na znižanje tlaka, ampak pazite tu, ga ne uravnava, potem kar se tiče sladkorja v krvi, nekatere študije danes celo kažejo, da stevia vpliva na znižanje in uravnavanje sladkorja v krvi, vendar pa ker je vsak človek drugačen, je jasno, da ni pri vsakem isto glede sladkorja v krvi.

Potem stevia jasno pozitivno vpliva na preprečevanje nabiranja kilogramov na račun sladkorja, ki ga telo predela, hkrati pa ima stevia še eno lastnost na tem področju, če jo boste nekaj zaužili 20 – 30 min pred jedjo, boste imeli zmanjšan občutek lakote, torej boste tudi manj pojedli. Kot pa zadnje čase vedno bolj ugotavljajo, pa stevia pomaga tudi pri zaviranju bakterij. To se kaže v zmanjšanem obdobju bakterijskih bolezni in tudi manjši zobni gnilobi. Je sploh lahko še kaj boljšega? Danes verjetno težko dobite kaj boljšega, pa da boste lahko še naprej uživali sladko hrano.

Kje kupiti res  tisto pravo, 100-% stevio, ker je na trgu mnogo izdelkov, ki vsebujejo stevie le še nekje v obsegu 3 %? Hiša zdravja je na primer pravi naslov, saj Hiša zdravja zagotovo prodaja tisto čisto pravo, čisto, dobite pa jo tukaj: https://www.hisa-zdravja.si/naravno-sladilo-stevia.