Stoli za optimalno zdravje in počutje

Glede na to, da v službi na stolu pogosto presedimo kar osem ur na dan, pa tudi doma so nekateri kosi pohištva izpostavljeni primerljivim obremenitvam, vpliv stolov na zdravje in počutje nikakor ni zanemarljiv. Pogosto se ta vidik celo zanemarja, čeprav je jasno, da bo pohištvo ključno vplivalo na zdravje in počutje, če na njem presedimo kar tretjino svojega življenja. Najbolj na udaru so v tem oziru pisarniški stoli.

Optimalen stol za pisarno

Ko izbiramo pisarniški stol, moramo veliko pozornosti nameniti prav vplivu na zdravje in počutje. Logično izbiro predstavljajo ergonomski stoli, po katerih je v zadnjem času tudi največ povpraševanja. Če je bilo v preteklosti najbolj pomembno, da je stol za pisarno bogato oblazinjen in kar se da prilagodljiv, so sodobni pisarniški stoli raje ergonomsko oblikovani in posebno udobje zagotavljajo z učinkovitimi oblikovalskimi domislicami in sodobnimi materiali.

Ergonomski stoli so kot nalašč za pisarniško uporabo. Zagotavljajo namreč prijetno sedenje skozi cel delovni dan. Tudi osem ur sedenja ne bo preveč, če seveda vmes naredimo vsaj kakšen oddih in se malo razmigamo.

Stol za pisarno

Drugi ergonomski stoli

Ni nujno, da se med najbolj obremenjeno pohištvo za posameznika uvršča prav stol za pisarno. Nekateri na delovnem mestu na primer sploh ne sedijo. Je pa smiselno ugotoviti, kako primerni so za dolgotrajno uporabi tisti kosi pohištva, ki se pač najbolj uporabljajo. Ne glede na to, ali je to sedežna garnitura, naslanjač, morda celo vrtni stol ali kakšen drug kos pohištva – če na njem presedimo veliko časa, je treba pozornost posvetiti dolgoročnemu vplivu na zdravje in počutje.