Vaje obrazne joge

joga obraza Joga obraza je koristna za pomlajevanje telesa, psihe in duše. Vaje obrazne joge pomagajo celotnemu organizmu, da znova vzpostavi ravnotežje. Vaje so zelo preproste.

Ena izmed vaj joge obraza je, da oponašate ribo. Ta vaja je dobra, ker se področje med nosom in zgornjo ustnico z leti začne daljšati in zgornja ustnica postaja vse tanjša. Za oblažite tega preprosto položite kazalec nad usta, med nos in ustnice, in zgornjo ustnico iztegujte navzven ter jo zavijte proti nosu, ampak je ne gubajte. Odpirajte usta gor in dol kot riba. Vajo ponovite 10 krat, nato še v hitrejšem tempu. Za tem pa položite kazalca na obe strani ustnic, med nosom in ustnico. Zvijajte ustnice proti nosu in pospešite gibe vsakič, ko začnete novo vajo.

Da boste poudarili lepoto ličnic napnite lica. Vajo izvajajte tako, da položite dva prsta na zunanje strani nosnic in se nasmihajte. Široko odprite oči in ta položaj zadržite 10 sekund, nato sprostite obraz. Za tem postopoma povlecite prste do sredine obraza, dokler ne začutite lične kosti. Za konec se še s prsti spustite do čeljusti in ustnic ter ponovite celoten postopek.

Za sprostitev področja okoli oči in manj gub ter za lajšanje zabuhlosti in oteklosti okoli oči obstaja nekaj učinkovitih vaj:

  • Zaprite oči ter dlani podrgnite drugo ob drugo da se segrejejo, potem jih položite na oči in rahlo pritiskajte na področje okoli oči.
  • Kazalec in sredinec obeh rok postavite v obliko črke V. Pritisnite s kazalcema na zunanji kotiček očesa sredinca pa na notranji kotiček očesa ter hitro dvigajte in spuščajte kožo pod očmi.
  • Oči morate imeti ves čas odprte ali zaprte, saj med vajo ne smete mežikati. To ponovite 10 krat.
  • Kazalec in sredinec za nekaj sekund pritisnite na očesno zrklo in se nato sprostite.
  • Kožo na licih in okoli oči z dlanmi potegnite navzgor.