Vam grozi odvzem vozniške – vložite predlog za odlog!

Ali veste kakšen je postopek, če vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja? Kot prvo, ga je potrebno vložiti v zakonskem in pravilnem roku, saj sodišče nato presoja vse, za kar ste v predlogu zaprosili. Odločitev se na koncu izvrši na podlagi okoliščin in vaše prošnje. Lahko se zgodi, da bo sodišče predlog zavrnilo. V nasprotnem primeru boste dobili sklep, kjer bo zapisana tudi preizkusna doba od 6 do 24 mesecev. Opravljati boste morali tudi določene naloge, ki pa so odvisne od prekrška oz. Prekrškov, ki ste jih zagrešili. Lahko so to edukacijske delavnice, tečaj varne vožnje, zdravljenje v instituciji ali psihosocialne delavnice. Po izteku te dobe se vam izbrišejo vse kazenske točke v primeru, da ne storite hujšega prekrška.

Če se zgodi, da boste slučajno morali še enkrat opravljati vozniško dovoljenje, vas lahko to stane ogromno denarja. Temu se je zato dobro izogniti in čim bolj tudi informirati o tovrstnih posledicah. Vse to se lahko namreč zgodi izjemno hitro, saj že z 18 kazenskimi točkami ali več, lahko ostanete brez vozniške. Kot storilec prekrška se vam je lahko tudi zgodilo, da ste presegli kazenske točke, s čimer vam grozi odvzem.

PREKRSKIZa pravilen in zakonit izrek sankcije in za predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja so potrebni trije osnovni pogoji. Kazenske točke morajo biti v skupnem seštevku zakonito izvršene, sodišče vam kazen izda pred potekom dveh let od zadnje odločbe s katero ste presegli 18 kazenskih točk in kot voznik ste dosegli ali presegli 18 točk v prometu. Predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja torej lahko podate v vsakem od naštetih primerov in z nekaj pomoči lahko to postane le še lažje. Na prekrski.com vam namreč ponujajo vse od svetovanja pa tudi do pomoči pri sestavi takšnih predlogov, da vas  odvzem vozniške nebo presenetil v nobenem primeru.